Friday, May 21, 2010

Tuesday, May 18, 2010

Best friend abg akim...

Duk makan jagung di Jusco....

Hari sukan Graduan Kecil....

Tuesday, May 11, 2010

Monday, May 10, 2010

Buah hati...



Thursday, March 25, 2010

Halal tak halal...

Salam...
Semalam Akim dapat keputusan ujian bulanan. Dapatla no.5/13. BM & Mate-98%, BI-78%, Ag-94%. Jd la, tp keputusan agak menurun. Ujian akhir tahun lps dpt no. 1. Takpe, baru 4 thn.
Beberapa minggu lepas, aku terbaca artikel dalam paper mengenai makanan halal dan bersih. Yang mana satu pilihan kita? Sememangnya yang halal mesti diutamakan. Yang kedua pastinya bukan bersih tapi sedap. Ada juga yang cerewet pasal makan. Mesti nak yang halal, sedap dan bersih. Tp sejauh manakah halal dan bersih yang diambilkira oleh para peniaga makanan yang lebih mementingkan 'untung' semata. Berniaga mesti nak untung. Bila difikir2 beli dan masak sendiri banyak kelebihannya. tp maklum sajalah, bila dah terlebih vitamin 'M'alas tu letih penat dan segala mcm alasan tu terpaksa ke kedai makan jg akhirnya.
Peringatan buat semua: sentiasalah berwaspada dengan apa yang masuk dalam perut untuk jd darah daging kita...Wallahualam. Semoga Allah ampunkan dosa orang yang baca coretan ni. Amin.

Wednesday, March 24, 2010

Buang anak...anak terbuang?

Salam...
Dalam berita banyak cerita buang baby. Kesian bila dengar... Orang takdak anak sampai sanggup buat mcm2. Yang ada plak senang2 buang. Aku? Aku dah 2 anak. Akim& Azim. Tahun dpn tambah lg kot. Happy bila ada anak ni. Penat skit pun takpa. Mulut saja pot pet marah2 tp dalam hati seronok tengok telatah anak2. Akim dah 4 thn lbh, cakap cukup pandai. Mcm2 soalan yang dia tanya smp tktau nak jawab apa. Hobi main game,tgk cd ultraman, power rangers, popeye dan kartun2 yang sewaktu dgnnya. Cd ultraman smp berpuluh2 kali tgk. Semalam baru beli cd power rangers kat pasr malam. Mesti hari2 umi&abah kena tgk yg 2 jgk. Sabar je la. Adik pun sama suka tgk kartun pocoyo. Umi sayang sangat kat anak2 umi ni....

Tuesday, March 23, 2010

kfc...

Salam...Jalan2 tgk kfc,best jgk. Lama tak makan.. Persekolahan dh mula,kerja di sekolah bertambah kerja di rumah bertimbun. Jadi ibu yg bekerja mmg mencabar. Dugaan...